paus

Pausar bloggen på obestämd tid. Återkommer en annan dag :)

Juldagen

Hade en jättetrevlig och mysig julafton igår! många fina klappar fick vi och det blev en lång dag. Idag är det kalas som gäller, julmat hos svärisarna och så förfest här ikväll. Det är fullt ös ;)

Ville bara...

.. önska er alla en underbart skön och mysig jul!



Dagen spenderas med både min och fredriks familj, lite farande fram och tillbaka men han och jag, vi håller ihop :)

God Jul på er!
Kram

Fixat in i det sista men nu är den på plats och jag kan gå och lägga mig :)


Efter allt julbestyr myser vi nu framför bingolotto :)


Dagen före dopparedagen...

.. sitter jag och äter frukost, datumljuset är nu nästan nedbrunnet vilket betyder att julen står och knackar på dörren! Idag har vi en hel del som ska fixas med, det ska städas, kokas skinka, åka till centrum och så kanske baka något och göra köttbullar ;) Bara att sätta igång!

Bakat

Då var tårtan bakad och ligger nu i frysen, klar att plockas fram på söndag. Bakade lite kolakakor också som säkert kan komma till användning nu framöver, bra att ha lite på lut om det skulle komma folk på fika eller så..

Nu blir det lugnt resten av kvällen, kommer troligen päsa i soffan :)

Kramkalas

Då var sista dagen på praktiken gjord, efter nio veckor med härliga barn och personal.. Kommer sakna dem en hel del men som tur är så kommer jag få komma och vara vikarie där ibland. Har igår och idag haft kramkalas med barnen, så mysigt att få krama lite på gobitarna :) Man blir ju varm i hjärtat när de vill kramas så länge, en killa satt i mitt knä och kramades i fem minuter och sen när jag gick sen så kom han och kramades igen, mysigt!

Nu har jag i alla fall tagit lite julledighet, kläderna ligger i tvättmaskinen och jag ska sätta igång och baka tårta till mitt kalas.. Lite annat julfix ska jag nog också hinna med.

Sista dagen

Sitter och äter lite frukost, känns i kroppen att man inte tog det lugnt något igår jag som är van med någon timme i soffan i alla fall samtidigt som det är en skön känsla, lite som träningsvärk man vet att man gjorde någonting bra dagen innan :) Nu blir det att njuta sista dagen med barnen! <3

Granen står så grön och grann i stugan..

Pust! Har äntligen satt mig och vilat lite sedan jag kom hem vid fyra.. Har hunnit med att handla, städa badrummet och ge badkaret en ordentlig omgång, laga lite mat, haft jasse här en sväng och så pysslat med granen. Granen hjälpte mamma mig med, inte det lättaste att få in vår enorma gran själv ;) Nu är den klädd, har fått vatten och golvet är dammsugat, så skönt!



Där har vi den, min skönhet ;)


Ne nu blir det sängen och ladda upp inför den sista dagen med mina fina barn.

Nöjd

Då var man nyfrisserad och färgad lagom till jul nu. Så skönt så! Fick även låna hem en trippeltång av finaste Lisa som jag ska testa lite över jul, kanske kan bli ett köp av en sådan sen.. Så skönt att ha henne som frissör, någon som man känner väl och någon som vet vad man gillar men även kommer med idéer som hon tror passar mig, härligt!

Nu kanske man ska ta tag i allt som måste göras, finns ju så det räcker till och blir över om man säger så..


Hemma en sväng

Då var man hemma en sväng då, slutade vid fyra och vid sex börjar jag kvällspasset på W.. Inte supersugen på det, känner att det finns så mycket annat jag skulle vilja göra och vila lite med för den delen men så får det bli, har ju tackat ja så det är ju upp till mig ;)

Nu får det bli något att äta och sedan dra vidare mot lite jobb..


Lite rast

Då har man lite rast från de små liven, har precis tryckt i mig en apelsin och hoppas den hjälper mot hostan om inte annat gör väl medicinen som mormor kom med förut det.. Har ätit sånna innan men sen tog de slut men mormor hade visst fler turligt nog :)

Vill sova

Puh ville inte gå upp idag även om det inte var så tidigt, så Jobbigt att se att Fredrik får ligga kvar och sova men att jag måste gå upp.. Det går ju bra sen när man väl kommer iväg. Antar att denna vecka också kommer gå i  110 vilket betyder att julafton är här när som.. ;)

Granen står så grön och grann... på balkongen än så länge ;)


Fjärde advent

Fjärde advent idag och julmusiken är igång på hög volym och jag slår in de sista julklapparna. Det snöar lite ute och allt är precis som det ska vara en sån här dag! :)

Härligt

Har haft en sån skön dag idag, först en sväng till centrum med mamma för att kolla på lite kläder, köpte en mössa, jag som skulle ha något till jul? haha, men behövde ju den också.. Sen bar det av det jernudda för att fixa gran, hittade en stor bjässe som fick följa med oss hem = nöjd elin! Eftermiddagen har varit sådär lugn och skön som jag behövde efter en fullproppad vecka, svärisarna och svåger kom förbi på lite fika och spelande på wii.. Så kul att se fredriks föräldrar sitta och styra med ratten till mario kart :)

Hostan är ju knappast bra än men är en gnutta bättre än igår.. Har faktiskt kommit på, hör och häpna en bra sak med hosta! Man får muskler i magen, efter några till dagar med denna hosta kommer jag ha ett sexpack på magen ;) haha! Har ju till och med träningsvärk i magen.. Heja heja för latmans träning :D

Granjakt

Efter en sväng till affärerna med mamma ska vi nu ut och leta gran :) hoppas vi hittar en fin en!

Host, host!

Har hostat mig igenom hela dagen, tur jag slutade redan vid halv 12.. Blev att åka och handla och sen dyka ner i soffan.. Blir ju helt slut av allt hostande! Nu är i alla fall lägenheten nystädad och disk- och tvättmaskinen igång, skönt! Ska bara ta det lugnt resten av kvällen, måste bli av med den här skiten, har hostat så mycket så jag har fått ont i en muskel i ryggen nu, aj aj...

05.30

Usch jag gillar verkligen inte tidiga mornar, ville bara fortsätta sova när klockan ringde vid 5.Sitter nu och äter lite frukost och har en förfärlig hosta :( Har haft det nu några dagar, ett sånt där elände som sitter i lungorna. Usch det gör ju till och med ont.. Blir det bättre i eftermiddag så blir det nog en sväng till Vimmerby med kära mor men vi får väl se..

Ugglat framför burken

Äntligen är lite kläder beställda, om de blir bra eller inte får jag väl se men nu är lite på väg i alla fall! Var dock irriterande att när jag äntligen hittat lite som jag ville köpa så stod det att allt var slut, blir man inte lite sur då eller? Gjorde om det några gånger och bytte ut en sak i taget och tillslut fick jag nästan allt det jag ville ha, det var bara en av sakerna som var slut så då tog jag en annan färg, hoppas det blir snyggt bara.. Är lite orolig över att det kanske är för tunnt tyg..

Det är väl i stort sett vad jag har gjort ikväll, suttit framför burken och letat kläder men nu kanske jag skulle göra något vettigt innan jag går och lägger mig, börjar redan vid sex imorgon, men slutar mycket tidigare med, vid tolv :)

Dags att sova?

Då har man lite rast, är så trött idag så skulle gärna lägga mig ner och sova en timma men det är nog inte så smart.. Varför kan man aldrig gå och lägga sig i tid för?

Stänga huset

Nu var nästan onsdagen slut den också, tiden går så fort! Idag har vi varit på invigning av en ny stor lekpark vilket var väldigt roligt, barnen älskade det. Efter jag slutade vid halv tre så blev det att åka hem och vila lite eftersom jag åkte tillbaka till kvart i fem för att stänga hela huset då det vankades julfest bland personalen. Allt gick bra och nu har vi även hunnit få i lite fiskgratäng i våra magar, smaskigt!

Nu tänkte jag att jag skulle försöka hitta några kläder som jag kan beställa till jul- och nyårshelgen, är verkligen i behöv av lite nytt i garderoben.. Var evigheter sen jag fyllde på den!

Fått lite gjort..

Efter en mysig lucia hos barnen ute i regnet har jag hunnit med att få lite julkort skrivna och så har jag bakat knäck. Det jag visade i inlägget under var när jag skulle krossa turkisk peppar för att göra lakritsknäck, blev även några med polkagris i. Även att jag tog mycket mer än vad det stod i receptet så smakade de inte så mycket lakrits, däremot blev det bättre med polkagris.




Blev även lite paketinslagning och att vara lite händig och sätta upp min nya krok till kökshandduken, fint!



Nehe nu blir det sängen på direkten! Natti!

Nu ska här kokas knäck ;)


Överlevde

Jag överlevde dagen med lärarbesöket utan problem. Det var lugnt och skönt och vi hade trevligt jag, barnen, min handledare och min lärare. Tror inte jag behöver oroa mig. Nu hade jag tänkt göra lakrits knäck men när jag var och handlade förut så var den turkiska pepparen slut så det får bli en annan dag.. Nu blir det snart att åka och vara med på barnens Lucia :) Mys!

Luciamorgon

Luciamorgon är så mysigt! Tvn är på med Luciafirandet som hörs över hela lägenheten, mysigt. Nu bär det av till förskolan för att ge järnet ;) inte så nervös så det ska nog gå bra.

Ny vecka

Början på veckan har varit helt okej, var kvar länge på förskolan idag, slutade vid sex. Sen har vi hunnit med en sväng till svärisarna och så lite måndagssoppa :) Ganska bra dag faktiskt. Imorgon är det lucia så då blir det att gå till två och sedan åka tillbaka till halv sex för barnens lucia, mysigt! Något som inte är lika mysigt är att min lärare från universitetet kommer och bedömer mig, kommer säkert gå bra och jag är inte speciellt nervös men ändå känns det lite obehagligt på något vis.. Hoppas på det bästa!


Söndag kväll

Sitter hemma i soffan igen, har haft en härlig dag med Jannie och Amanda i kalmar där vi bakade lite pepparkakor och hade det allmänt trevligt :) Även denna helg har gått alldeles för fort, var ju nyss fredag och nu är det snart måndag igen men antagligen kommer även denna vecka gå sådär superfort.. Måndag och tisdag blir dock långa dagar, imorn går jag till sex och på tisdag är det lucia på kvällen plus att min lärare från skolan ska komma och bedöma mig, lite läskigt men det blir nog bra det med  :)

Tredje advent i Kalmar

Sitter på tåget på väg till Kalmar dock är det inte skolan som gäller idag utan julmys med mina fina tjejer :) Blir lite bakande av pepparkakor, glöggdrickande och kanske något mer trevligt. Härlig tredje advent :)

Spelkväll

Det blev ändå en hel del inköp idag, som jag visade innan så fick mysteriet på greveholm följa med hem, även en bricka, en korg, en krok och lite annat :) Sen köpte fredrik ett Nintendo Wii till oss som en gemensam julklapp och till det köpte jag ett Grey's Anatomy spel, haha.. Blev även att veckohandla på maxi när vi ändå var där..

Efter ha kört fredrik till julbord ikväll så kom cornelia hit, blev en hel del spelande på det nyinköpta spelet.. Att baseball kan vara så kul..? haha! Sen kom även jasse en sväng och vi testade grey's spelet som var lite underligt men samtidigt lite roligt.. Trevligt att träffa två fina vänner :)


Dagens bästa köp ?


Västervik

Då var man på väg mot Västervik för att försöka inhandla de sista julklapparna med min finaste.

Oväder

Blev ju ganska bra med att jobba, fredrik kom ju bara hem en liten stund innan mig så jag kunde ju lika gärna tjäna lite pengar som att vara själv hemma, sen gjorde jag ju det för sofies skull med, hon må ;) Nu är det ett jäkla oväder ute så regnet slår mot fönsterrutorna, så illa att vår sänning till tvn försvann och det blev blå skärm.. Inte ofta det händer då man har kabel tv.. Antar att det blir att inta sängen nu, kan ju inte se på tv och är ju trött så det blir nog ganska bra.

Måste bara påpeka att tjejen som var med i idol ikväll hade gräsligt hår! Visst att det kan vara fint med extremt lockigt på vissa men detta var bara för mycket!! Hur kan man gå runt så när hela sverige kan se..? Galet.

Ändrade planer

Blev visst lite ändrade planer, mat nu sen blir det jobb resten av kvällen..

Helg

Då var det helg igen, gud va tiden går fort! skönt att få vara hemma lite och slappa. Hade ju tänkt ha en eftermiddag och kväll med min finaste men nu blev han tvungen att jobba ända till kvällen så får väl bli att handla åka och handla på cykel sen.. Får väl försöka pyssla om lägenheten lite, finns ju alltid något att göra.

Apelsin

Åh så glad man blir när man får tag i en sån där underbart god apelsin som man skulle kunna äta på hur länge som helst för att den är så god :) Åt nyss en sådan och ville verkligen inte att den skulle ta slut. Har även hunnit med en promenad till mamma och pappa och en bit till, skönt med lite motion, det kan jag behöva!

En underbar tid

Julen är verkligen en underbar tid.. Har precis städat och till och med är ganska kul när man har lite julmusik på. Att känna doften av hyacinten, ha datumljuset tänt och se amaryllisen växa gör inte heller saken sämre.. Jag börjar faktiskt få lite julkänsla nu, julgardinerna, dukarna och ljusstakarna gör sitt jobb men mest tror jag det beror på att det faktiskt inte längre är höstrusk utan det nu är någon minusgrad eller åtminstånde på nollan och att det är ett tunnt, tunnt täcke av snö. Äntligen börjar det bli vinter och den ska tydligen förstärkas då det ska komma mer snö imorgon, härligt! Ingen jul utan lite kyla..

Kanske skulle slå in lite julklappar nu och förstärka julkänslan ännu mer? Vill göra lite julgodis med, så mysigt ju, men tror jag väntar lite så jag kan göra det med min finaste sambo.

Hem och sova

Arbetsdag igen, alltid roligt men idag hade det varit skönare att få stanna i sängen hos min finaste! Det var ju så varmt och skönt :) Slutar ju i alla fall tidigt idag.

Fattiga riddare

Efter att ha vikt lite tvätt har jag nu för första gången på säkert 10 år ätit fattiga riddare och det var ju faktiskt ganska gott ;) Det väckte minnen från när vi var små, bodde hemma alla tre syskon och mamma gjorde en smarrig kvällsmat som vi barn gillade.. Mysigt!

Inte lika kul

Inte lika kul är det när man öppnat paketet och inser att en av sakerna var sprucken.. Hoppas jag får en ny, det var ju en julklapp...

Gilla snabba leveranser

Har lite rast nu och har precis varit och hämtat ett paket med lite julklappar som vi beställde i söndags. Härligt med snabba leveranser, det kom ju faktiskt fram redan igår ;)

Frukostmys!


Skit också! Mitt favorit glas..


Resultatet



Här är resultatet på gårdagens byggande, blev väl kanske inte riktigt så bra som jag hade hoppats, blev ju så bra förra året så lite besviken är man väl men nu har vi i alla fall ett vilket är det viktigaste :)


Tack

Kan man bli annat än glad när man kommer hem och älsklingen har köpt en fin filt och lite annat smått och gott till mig?! tack söt <3

Bygge

Efter en promenad med jasse i världens halaste väder så fick pepparkakshuset sig en omgång, blev kanske inte så bra som det brukar då inte fantasin flödade men det får duga.. Tänkte jag skulle visa en bild imorgon för nu har jag inte ställt upp det på något fat eller så..

Nu blir det nog sängen för ännu en dag på förskolan. Trivs som fisken i vattnet! :)


Med julmusik i högtalarna..


Lite kyla

Att vakna vill kyla och lite snö idag gjorde mig glad och när jag sedan cyklade och kände att det var halt fick jag  äntligen känslan av att det Börjar bli vinter :) härligt! Sen att allt det där försvann efter några timmar in på dagen får man väl stå ut med..

Helgen

Då var man hemma igen efter en tur till Göteborg. Har haft en riktigt trevlig helg med hela klanen bestående av Fredrik, jag, mamma, pappa, mormor, mina bröder och deras tjejer :) Härligt! Det var väl två dåliga saker med resen och det var dålig sömn och att sitta i mitten i bilen.. 

Orsaker till dålig sömn:
- Dålig luft i madrassen
- Vakna med rumpan på golvet
- Hämta ny madrass
- Pappa snarkar
- Mammas mobil är urladdad och tjuter
- Lösningen till tjutandet var att sova med hörlurar i öronen

Haha! Det var en härlig natt det, finns ju en anledning till att jag är trött nu om man säger så, jag är ju van att sova en himla massa timmar! Sen att sitta i mitten när man är 180cm lång är väl inte heller den bästa idén men vad ska man göra? Jag har i alla fall haft en underbart rolig helg med fina människor och supergod mat!

Nu blir det soffhäng resten av kvällen.

Jönköping

Då är vi på väg hem igen, är snart i Jönköping där det blir lite mat och shopping för att sedan fortsätta hemåt ;) Blev inte många timmars sömn inatt så blir nog en tidig kväll för min del.

Dåligt väglag!

Efter bilkörande i ett oväder med blåst regn och risk för vattenplaning kom vi fram även att det var jag som körde genom hela stan ;) har haft riktigt kalasande hela dagen! massa med god mat och trevligt med min fina klan ;) Nu blir det att sova, får se hur många timmar det blir med tanke på att vi sover på en dubbel luftmadrass.

On the road.

Efter en grötfrukost är vi på väg till Göteborg för att hälsa på morbror med familj :) Har nu åkt förbi Jönköping så jag får nog sitta här bak i mitten och trängas med Fredrik och mormor ett tag till sen kör jag istället vilket blir mycket skönare! Så man får plats med rumpan och axlarna ;) Nu blir det hipp hipp istället!

Dags att packa?

Då var helgen kommen och efter ett besök hos svärföräldrarna är räkorna nu intagna och jag har placerat mig i soffan. Kanske inte skulle sitta här egentligen, borde ta tag i det där som kallas att packa! Måst få det gjort ikväll för imorgon orkar jag inte styra med sånt.. Kanske inte har berättat om det men vi drar mot västligare delar av sverige, närmare bestämt göteborg. Vi ska hälsa på min morbror och hans familj vilket ska bli väldigt kul! :)

Kanske borde ta tag i packandet så jag kan sova lugnt inatt!

skön fredag!

Slutade tidigt, lägenheten är nystädad, tentan inskickad och vi är nu på väg till svärisarna. Bra fredag! :)

Ner i lungorna

Då var man vaken igen, börjar kvart i 7 idag men slutar desto tidigare! halv ett :) skönt. Något som inte är lika skönt är min förkylning som nu flyttat ner sig i lungorna, Aj Aj Aj! Hoppas det går över snart för det är inte alls mysigt, gör ju ont typ varje gång jag andas. Nehe, åter till frukosten.

Mys !


Äntligen!

Så skönt, nu är det färdigskrivet på denna uppgift, hoppas bara det duger för damerna för jag är verkligen inte sugen på omtenta! Måste skicka in den imorgon så kom ihåg det nu elin!

Sparar på delar av städandet tills imorgon då jag slutar tidigt så nu åker jag och handlar istället!

Vill gå hem

Sitter och har lite rast, är trött och vill hem ;) underbart att komma hem till läxor och en lägenhet som ska städas!

1:a december idag och nedräkningen med mitt datumljus har börjat :)


RSS 2.0