Försöker memorera lite innan jag somnar..


Gratis är gott!

Hemma från dagens skoldag, har gjort ett grupparbete med min fina studiegrupp och som vanligt blev det en hel del flams ;) När vi ansåg oss vara klara (vilket vi egentligen kanske inte var för det skulle nog behöva putsas lite på innan redovisningen imorn) fortsatte vi till en "ny student"-mässa, vi låtsades som vi var nykomlingar och samlade ihop en massa bra gratisprylar! Mycket godis, pennor, block och sånt ;) Hann även med en sväng på stan med Jannie innan jag tog tåget hem :)

Nu tror jag att jag ska knyta på mig jympadojorna och ta en långpromenad!

Dagens tre konstaterande

1. Jag är fortfarande värdelös på engenska.

2. Tyda.se är jäkligt bra att ha! (Min bästa vän idag)

3. Det är gansa mysigt att sitta i soffan, ha tända ljus, titta ut på regnet och njuta över att man får vara inne även om man pluggar.


Gör lite annat..

Det går väl lite sisådär med pluggandet, har läst och förstått 1/3 av mina sidor nu och gjort en massa annat.. Tre maskiner tvätt, en sväng till bibblan och affären och umgåtts lite med min pojk men nu ska jag laga mat och sen har jag hela eftermiddagen och kvällen på mig att plugga för nu är fredrik på jobbet..

Tisdag morgon

Tvätten är i maskinen, diskmaskinen är igång, blommorna är fixade och nu ska jag försöka plugga lite.. Vi ska göra en sammanfattning av en bok som är på engelska = inte min grej.. Valde att inte köpa den utan testa det där med fjärrlån på biblioteket men eftersom jag inte fått något besked om att jag skulle få den så kopierade vi min del igår och idag får jag ett mail om att boken finns på bibblan, kul jul! Men får väl hämta den, kanske kan vara till någon hjälp i alla fall? Sen kostar det ju 20:- med fjärrlån så måste ju ändå betala.. Får nog bli en sväng upp dit och till affären sen när fredrik kommit hem från frissan, han kom på att han skulle dit 10 minuter innan han skulle vara där, tur jag väckte honom!

Plättar, mjölk och skärgårdsdoktorn :)


Måndag

Har haft en trevlig dag med mina finisar i skolan, har blivit utnämnd till kopierings och fikatant nu så de gör alla uppgifterna nu så fixar jag det andra. Skämt åsido. Fick lite tid (2timmar) över innan tåget gick så det fick bli en sub och en sväng på stan, dock utan några inköp.

Sitter i tjocktröja och pyjamasbrallor och tittar på tv nu, nyss ringde det på dörren, man blir ju lite sådär ifall man ska öppna dörren eller inte, hade trots allt rosa brallor på mig.. Haha, jag öppnade men ångrade mig för det var jehovas eller något liknande som ville få mig att bli troende, nja de lyckades väl inte speciellt bra, de fick behålla sina papper!

Känner mig inte på topp just nu, kanske blir lite piggare om jag käkar något.. Vore nog inte helt fel!

Första dagen på terminen

Efter en kväll hos bror och en natt med dålig sömn är jag nu framme i Kalmar och sitter på biblioteket och väntar på att vi ska börja klockan tio.. Hoppas på en trevlig dag med tjejerna!

Marknad

Efter lite jobb igår förmiddag och traskande på marknaden där det i alla fall blev lite inköp så kom några vänner hem hit för lite inflyttningsfest och förfest inför marknadsfesen som vi senare gick ner till.. Måste säga att det var väldigt trevligt att träffa dem, det var länge sedan vi sågs de flesta av oss ;)

Idag blir en slappdag i soffan och lite fixande inför morgondagen då det är skolstart för mig, åååångest!!

Tar ett glas på balkongen i väntan på fina vänner :)


....

Sitter fortfarande och väntar, brödet har kallnat fast jag la in det på eftervärme.. Det var en lång teater det där, får nog gå och lägga mig direkt när vi har ätit sen, ska ju upp och jobba vid sju imorn, heja!

Uppdukat

Tycker att min fredrik kan komma hem nu, jag kom hem från några timmars jobb för en halvtimma sedan och har nu dukat upp en smarrig kvällsmat med räkor, 'dip' och nybakat bröd.. Kom nu sötis så äter vi! :)


Till affären..

Frukosten är intagen och handelslistan skriven, nu tar jag bilen de ca 400 metrarna bort till willys för att handla.. Blir nog en hel del idag skulle jag tro eftersom det alltid blir mer än det på listan ;)

Vi är bra vi.!

Lite har jag i alla fall fått gjort idag, pappa ringde och sa: Du måste hjälpa mig med datorn, jag hämtar dig om 10 min.. Okej då sa jag men jag måste duscha så 15 min behöver jag i alla fall. Sagt och gjort, en kvart senare satt jag i bilen med blött hår men annars ganska färdig ;) Inte illa!

Han jobbade hemma för fösta gången i sitt liv, det ni, en vaktmästare som jobbar hemma ;) haha! Han skulle fylla i några dokument om energi eller vad det var så det kunde han ju lika gärna göra hemma. Jag tog sedan tag i den där cykeln som står i garaget som behövde rustas upp lite innan den får komma tillbaka till sitt cykelställ vid stationen i kalmar. En cykelkorg och lite reflexer fixade jag men tramporna som skulle bytas får nog pappa fixa, det var inget kvinnogöra tydligen ;) haha..

Vi har även hunnit laga mat,storstäda i lägenheten och betalat räkningar. Fasen så bra vi är min pojk och jag! ;)

Ha det så bra vännen!

Har haft avskedsmys med Emelie idag, började med en promenad vid 8 sen frukost 'at my place' och sen bara en massa prat :) Imorgon åker hon till Japan för att vara utbytesstudent, modig tjej det där! Hoppas du får det toppen vännen!! ♥

Nu ska jag nog hoppa in i duschen fär att sedan göra lite nytta, vore ju inte helt fel att städa och lite sånt!

Soffläge

Nu är jag tillbaka i soffan igen ;) Har haft en riktig lat dag, har visserligen fixat lite småsaker inför skolan men sen har jag inte gjort så mycket. Var en sväng i jernudda och sen kom svärisarna och fredriks morfar hit på fika och kollade på soffan, trevligt! Nu blir det soffläge resten av kvällen!

Stannar helst inne!

Ruggit väder ute = extra mysigt att vara inne!

Sitter i soffan och tittar ut på det tråkiga vädret, ibland på tvn, ibland på datorn men nu tror jag att jag ska stänga på ett avsnitt av skärgårdsdoktorn, så mysigt!

Har haft tisdagsmys med jasse ;)


Njuter

Jag sitter fortfarande kvar på balkongen och har det sådär jätteskönt, solen skiner och jag njuter av den sista sommaren! Har nu varit i Ikeas värld ett bra tag eftersom den nya katalogen kom idag, hittade en hel del som vi skulle behöva och såklart en del som jag vill ha men egentligen inte behöver.. Men det får nog bli en tripp dit om inte allt för lång tid..

Nu ska jag försöka klicka hem några skolböcker, inte alls lika kul men det måste ju bli gjort, sedan kommer jasse för en kväll framgör tvn med Grey's i rutan ;) Fin fint!

I Ikeas värld!


Solar på balkongen, gött!


Bra förmiddag..!

Dumma dator! Skulle skriva ut vår studieguide och tänkte göra den lite smidig, valde dubbelsidig utskrift och att ha två sidor på samma sida.. Istället skriver datorn ut den som orginalet och jag får en bunt på 17 sidor i handen när det annars bara hade blivit 5, jättekul att bära omkring på den sen..

Nu är jag hungrig också men än får jag inte börja med maten, det ska ju bli lagom tills fredrik kommer hem vid lite efter två.. Får väl dammsuga eller något så länge. Rolig fömiddag detta! ;)

Härligt.

Kan inte sluta tänka på att vi nu har en soffa, så underbart skönt! Att man i vanliga fall tar en soffa för givet, men det har inte vi gjort senaste tiden, så nu har jag till och med ätit frukost i soffan bara för att.. 

Tänkte jag skulle förbereda lite inför skolstarten idag och så ett varv med dammsugaren med, annars tar jag nog dagen som den kommer, måste ju passa på innan skolan börjar ;)

Vi njuter av att ha en soffa!

Nu är som sagt soffan på plats, och är vi glada? Jo tack vi ligger här och bara njuter av att kunna bre ut oss och ändå inte behöva trängas, så härligt! Det är skillnad mot köksstolen och fåtöljen som inte var speciellt skön, nu är vi nöjda!

Nu är det bara att komma på fika, nu har vi ju både soffa och en (lånad) kaffebryggare :) Härligt! Kanske skulle fokusera på att fixa böckerna till skolan nu då..?

Nu är bjässen på plats! ;) Nu måste vi fixa ett soffbord bara..


Promenad

Tjejgången igår gick bra, 8km på 1.20 tycker jag är ganska bra när man går.. Nu ska jag snart hoppa i träningskläderna igen för en promenad med Emelie, inte riktigt så lång som igår men 5-6km ska vi nog komma upp i i alla fall.. Hoppas bara fötterna klarar det för jag skavde upp mina hälar lite igår då jag gick alldeles för länge med en massa småsten i skorna, men med lite plåster på ska det nog gå bra :)

Tjejgången nästa!


Sovrummet

Här kommer ett par bilder på vårt sovrum som jag personligen tycker blev ganska fint :)





Det var nog vad jag hade att bjuda på..

Ibland är det..

Ibland är det skönt bara göra ingenting, idag är en sådan dag.. Har bara varit i affären och handlat lite småsaker än och har planerat att inte göra något speciellt förän det är dags för matlagning (kan man planera att göra ingenting?), skönt! I eftermiddag blir det som sagt tjejgången så då får jag röra lite på fläsket ;) haha!

Kanske skulle ta lite bilder på sovrummet nu då om det nu finns någon som är intresserad av att se.?

Klumpig som man är...

Ligger i sängen och njuter av att ha nya lakarn, att något så litet kan göra så mycket!
Idag tog vi sovmorgon, det är ju trots allt lördag. Jag for sedan till mor och far, men glömde min väska hemma, eftersom jag är så laglig av mig så skulle jag springa upp och hämta min plånbok, men vart var den då? Nä inte i vår hall i alla fall, gick ut i bilen, och där var den inte heller.. Insåg att jag glömde den i Jernudda igår så jag ringde ut och frågade och jo visst där var den.. Smart tjej jag är! De skulle i alla fall ta med den till oss senare på dagen men när jag kommer hem till mamma och pappa och vi ska börja sy på gardinerna kommer jag på att bandet vi ska använda ligger i väskan så det fick bli att åka ut dit i alla fall.. Ibland är jag verkligen klumpig..!

Har även hunnit med att stryka och sätta tillbaka gardinerna och en sväng på jobbet med, några ynka timmar, men med dubbelt betalt såhär på kvällen så är det värt det! Blev en kvällspromenad med jasse och en vovve också, som förövrigt var väldigt förtjust i mig.. Haha ;)

Tänkte jag skulle visa några bilder på sovrummet snart, kanske jag hinner med det imorgon innan vi ska iväg och gå tjejgången, kanske i alla fall!

Intressant fredag

Tacogratäng och cider blev kvällens fredagsmys (aningen fullproppad med mat nu) och nu sitter jag i något som jag försöker inbilla mig är vår gosiga soffa, men istället är det ....



... här jag sitter, inte speciellt skönt ;)

Idag har vi handlat lite och varit en sväng i Vimmerby. Kom hem med nya persienner till sovrummet, lite sladdar och några bomullsband jag ska ha till ett par gardiner. Persiennerna är nu uppsatta och det känns ganska skönt att kunna dra ner dem när man ska sova. Har även fått lite ordning på alla kablar till lampor och sådär i sovrummet och så har Fredrik dragit en internetkabel till sin dator så nu kan han verkligen inte klaga med 93 mbit.. Har även hunnit med en sväng till mor och far där vi fick med oss en kaffebryggare hem så nu kan ni komma på fika! Sedan fortsatte vi ut till Jernudda.
Och där var min dag, väldigt intressant att läsa om jag vet... Men vad ska jag skriva om? Jag är nog inte mer intressant än såhär ;) haha! Nu ska jag käka upp de sista tacochipsen, det ni! 


Längtar

Sitter och längtar efter att min Fredrik ska komma hem, det är inte kul att sitta ensam och glo på tv.. Är rastlös och tycker inte alls det är skönt att sitta i fåtöljen längre, skulle vara gutt att ligga i sängen och titta, eller soffan vore inte fel! Åh vad jag längtar till den kommer, och Fredrik med för den delen, men antar att jag hinner gå och lägga mig innan han kommer..
God Natt!

Äntligen borta!

Håller på att kämpa med vår köksdekoration som jag inte är speciellt förtjust i..



Alla frukter ligger nu i soptunnan och jag håller på att försöka få bort allt klister som blev kvar efter dem, de satt ju som berg! Just denna biten som är på bilden är nu helt klar.



Visst blev det bättre..?! Usch jag gillar verkligen inte det där plottriga som var innan, så inte ens två veckor klarade de sig innan de lämnade vår lägenhet ;)

Har också hunnit med att hämta mina nymålade tavellister, en matta och ett bord till vardagsrummet, men ännu ingen soffa på g så det tar nog ytterligare några dagar till innan det blir någon bild på hur vi bor, men kanske att jag skulle kunna fixa en på sovrummet, för det är ju nästan klart.. Vi får se, nu blir det käk sen förtsätta med klistret efter de fula frukterna...

Mira på besök!


Inviger plättpannan jag fick runt halsen på studentdagen :)


Onsdag

Nu är det lugn och ro här hemma igen, fredrik är på jobbet och Louise är hemma. Har haft en bra dag med henne, har varit i affären, lagat mat, ritat, besökt fredriks morfar och sen min mormor med.. Efter det blev det en lång skön promenad, och det tror jag nog Louise tyckte med eftersom hon somnade av den friska luften :)


Sitter och knaprar på havrefras i väntan på maten ;)


Trötter i vagnen.

Hade hoppats på att de skulle ringa om soffan idag men inte, vi hade nämligen lite otur i tisdags då de 1 vecka tidigare än planerat ringde och skulle leverera soffan, men fredrik hörde inte sin telefon eftersom han jobbade och min mobil samarbetar inte riktigt så den kom de alldrig fram till.. När vi sedan ringde upp hade de ersatt vår soffa med någonannans så de skulle höra av sig när de kunde komma med den nästa gång.. Hoppas på att den kommer till helgen nu i alla fall, det vore så skönt!

Sitter och ser på tinas sommarkök och idag är hon på kollo, snacka om sommarkänsla och minnen av den sommaren jag gick på sommarkollo mysigt!

Barnvakt

Har redan hunnit med en sväng till tandläkarn (600:- för 10 minuter, gaaalet! Men hade i alla fall inga hål.) och målat den andra omgången på våra tavelliser :) Snart kommer Louise som ska vara här idag, så det blir nog att spendera stora delar av dagen i lite olika lekparker med henne :) Fasen så effektiv jag har blivit, haha!

Fixarkväll hemma hos mamma och pappa medans Fredrik jobbar ;)


Hemmafru?

Fortsätter med att vara lika duktig idag som igår ;) Fredrik och jag tog cyklarna ner till centrum för att köpa cykellampa och lite så sen på vägen hem så stannade jag vid fredo och köpte blommor.. Yeey nu har jag hela 8 blommor här hemma, nästan lite ombonat, haha! Har sedan tvättat, satt upp tvättlinan och tagit ett krafttag med att få balkongen ren och fy f*n va lortigt det var, speciellt på den vita träväggen som nästan var svart.. Nu är den mer åt det vita hållet som den ska vara, men riktigt ren blev den inte..

Nu ska jag fortsätta med mina intressanta hemmafrus-sysslor som det är så himla intressant att läsa om ;) haha! Nu blir det matlagning!

Adress

Kikade på Eniro ifall min nya adress var inlagd där men det var den inte, inga problem att ändra så det gjorde jag, sedan gick jag in på Hitta och tittade där, jo men visst där stod min nya adress. Ännu en tecken på att hitta är bättre än eniro, hittar alltid bättre på hitta.se ;)


Knasiga godismuffins, chokladmuffins och riktigt goda havregryn- och solrosmuffins :)


Måndag

Min första lediga dag börjar gå mot sitt slut och måste säga att jag har hunnit med mycket. Först en sovmorgon och sedan städande, mötte Emelie på stegen där vi gick och kikade lite. Här hemma sedan blev det matlagning och sedan lite kikande i kakböckerna. Efter handlande av det som saknades till baket så satte vi igång med bakandet.. Blev både goda och mindre lyckade, några chansningar och några säkra kort..

Har även haft lite besök av bror, angelica och leia som var och kikade på lägenheten, trevligt med sällskap! :) Nu sitter jag och myser för mig själv här hemma, fredrik jobbar så det är lugnt här.


Dagens köp! Köpte en sockerkaksform och en bok också, hela 45:- för allt ;)


Söndag

Och så var denna jobbarhelg och sista dagen på sommarschemat gjord. Jobbarde till 13 idag och efter det blev det ett snabbt iordningsfixande för att sedan åka ut till Jernudda och fira Fredriks bror Marcus som konfirmerades idag. Fredriks pappa hade rökt lax som vi åt, riktigt gott! :) Nu är vi hemma och jag har hoppat i myskläderna och sitter och slöar framför tvn, skönt!

Imorgon blir det en dejt med Emelie när min pojk har åkt till jobbet!

Myskväll!


Ligger i plurret efter en dag på jobbet ;)


Härligt med tidig frukost, snart jobb! ;)


Fredag

Sitter nu och surfar på vårt egna bredband som idag slogs på och det blev tillgängligt för oss att surfa på, ett steg i  rätt riktning till att "blir klara" med lägenheten.. Soffan som är ett stort steg kommer vi ju få vänta minst en och halv vecka till på så än tar det lite tid innan vi blir färdiga här ;)

Blev en lite kortare jobbardag än tänkt idag då vi blev klara tidigt så jag gick hem vid 17 istället för 18, då hann jag med en sväng hem till mor och far också. Fick med mig några blommor hem och annat som var mitt så nu är det i alla fall en liten blomma i varje fönster och en på köksbordet, lyxigt! Kanske skulle skaffa mig en vattenkanna då också..? haha! Tror inte dessa blommor klarar sig så länge utan vatten som min lilla blomma jag hade i mitt rum innan, den fick vatten en gång varannan månad eller så (men den har jag haft i flera år så den mår fint)! Får väl se hur länge de överlever ;)

Ikväll har vi haft taco-mys här sen blir det nog sängen ganska tidigt för imorgon blir det att börja jobba vid 7, heja!! Dock är det min näst sista dag för sommaren imorn, fy så fort sommaren gått!

Invigde min söta gryta förut :)


Torsdag

Sitter i köket och "slöäter" frukost, så mysigt! Sen kom hickan tillbaka, denna J*vla hicka! Tror jag hade hicka fyra gånger igår, tänk er att jag står och plockar varor och det nästan skriker ut hick! från mig.. Låter ju inte lite roligt ;) haha! Visserligen är väl inte fyra gånger på en dag så illa för att vara mig, ibland blir det över 10 gånger om dagen, men som tur är så händer det inte så ofta :)

Gårdagens jobb gick förvånadsvärt bra, tiden gick ganska fort och helt plötsligt var klockan 19 och jag hade varit på jobbet i elva timmar, bara två timmar kvar  och konstigt nog gick de också ganska fort.. Hemma lite efter nio och min älskling stod vid spisen och lagade mat till oss, min finis! :) Efter den dagen så tog jag en välförtjänt sovmorgon och låg och drog mig ända till halv nio idag..

Hade tänkt att jag skulle fixa lite inför terminsstarten idag som det faktiskt bara är två och en halv vecka kvar till..! Böcker och csn är väl prio ett sen får vi se vad jag hinner med..

Besök

Ännu en dag börjar närma sig sitt slut. Har idag hunnit med en sovmorgon, jobb och så har cornelia varit här ikväll :) Det var kul att hon kom för vi har inte träffats på hela sommaren så det var verkligen på tiden.! Nu tror jag att jag ska krypa ner i sängen och läsa en bok och ladda inför morgondagens gris-pass, jobbar 8-21.10 och jag längar väl inte precis, men ska bli skönt att få det gjort.

Återkommer troligen på torsdag!

Har sovit så himla bra i natt. Härligt! :)


Måndag

Sitter i min lilla fåtölj och kikar på tv, har väl inget vidare glassigt vardagsrum än eftersom vi inte har någon soffa, den kommer om två veckor. Så nu har vi min lille fåtöjl och en köksstol framför tvn, väldigt lyxigt! Längtar som bara den tills soffan kommer, ska bli så skönt att kunna bre ut sig ordentligt i vår stora, sköna soffa. :)

Blev en sväng till centrum förut för att handla och sen lagade jag den första riktiga lunchen i lägenheten.. Har även varit hos mor och far och packat ner alla mina jackor, skor och väskor så nu är det inte alls många saker kvar där. Känns lite sorgligt ibland men samtidigt är det inte speciellt långt bort så jag kan få se min lilla mamma när jag vill ;) hihi

Nu blir det snart sängen och sen jobb imorn.. Natti!

Duktiga jag..

Har plockat undan så det inte är så mycket saker på golvet nu och nu tar jag en promenad hemåt för att hämta min cykel och sedan åka vidare till centrum för att handla lite :)


Försöker få lite ordning ;)


Ledig idag.

Har haft en riktig slö morgon, sov inte speciellt länge men har bara gått och tagit det lugnt nu i två timmar, tyckte jag förtjänade det :) Igår efter jobbet fyllde vi upp skafferi och kylskåp lite och sen packade jag alla mina kläder, tv, bokhylla och lite till så nu är de flesta sakerna på plats här.. Tog ju inte lite tid att plocka in alla kläder i garderoben men nu är det gjort! Tvättade även första maskinen tvätt och det gick fint det också ;)

Idag hade jag tänkt jag skulle plocka upp mer saker så får jag väl åka hem till mor och far och ta med mig de sakerna som fortfarande är kvar där.. Åka och göra lite andra ärenden med för den delen, det saknas ju lite saker som man måste ha, t.ex. ett skärbräda kan väl vara praktiskt att ha..? ;) haha..

Ne om jag skulle sätta igång..

Första frukosten i lägenheten :)


Första natten..

Då var det visst ett tag sedan jag skrev, har haft fullt upp de senaste dagarna.. Har packat en massa och burit lika mycket.. Har så klart jobbat och igår kväll hade vi "grillfest" hemma med familjen.. Spelade krocket som jag nog inte spelat på 10 år och jag hoppas jag kan skylla på det, för så speciellt bra gick det inte ;) hehe..

Efter jobbet idag blev det mer packande och bärande och nu är vi inflyttade i vår lägenhet fredrik och jag.. Jag har långt ifrån fått med mig allt, har ex. bara kläder till imorgon med mig så efter jobbet blir det ännu mer packande och en sväng till affären för att fylla upp skåpen lite.. Där är läget nu, jag är otroligt trött nu då det inte blivit mycket lugn och ro på sista tiden men nu ska jag i alla fall sova första natten i lägenheten.. Natti!

Trött efter dagens jobb, men har i alla fall hunnit med ett dopp i det blå :)


Före & Efter


Visst blev det lite bättre..?

Jag tycker faktiskt de blev toppen!

Sista semesterdagen

Äntligen har sommarvärmen kommit till Småland, men det är ju min sista semesterdag nu, lite trist kanske men jag har ändå haft det skönt :) Nu ska jag köra järnet de sista två veckorna på jobbet sen blir det lite lugn innan skolstarten..

Idag har jag haft min pojk här, efter en lång sovmorgon blev det en sväng till stegen där en enorm spegel inhandlades.. Har även målat klart de sista stolarna och ätit glass.. En ganska bra dag att avsluta semestern med förutom det där med att måla, fy så segt det är! Tänkte jag skulle lägga in före och efter bilder sedan så ska ni få se så fina stolarna blev :)


Hjälpte precis denna trötta slända ut från altanen efter att den försökt ta sig ut genom taket..

Gräsligt lång kö när Axelssons har 50% rabatt.. Ekonomiska småläningar?


RSS 2.0