Roligt i skolan! Amanda och Jannie.


Jag, Linda och Marie med våra ficklampor :)


Ganska bra i alla fall

Blev trots allt en ganska bra dag i skolan idag, vi gjorde roliga saker i form av en ficklampa och visselpipa av en pantburk och dessutom behövde jag inte ens stressa till halv 3 tåget. Har hunnit med en promenad med jasse, så skönt att få prata av sig lite och sen hem och laga mat, var så länge sedan jag åt potatismos så det fick bli det och snitzel, mums!

Tänkte jag skulle lägga upp en bild på de fina ficklamporna sen, lite roliga var de faktiskt ;)

Varför eftermiddag?

Frukosten intagen och om en stund blir det att åka till Kalmar för ännu en eftermiddag i skolan. Förstår verkligen inte varför de alltid ska lägga lektionerna på eftermiddagen? Det är ju så mycket skönare att få det gjort och komma hem lite skapligt! Blir i alla fall intro på den nya kursen idag så jag antar att det blir fullt ös redan från början..

Puzzel var lösningen

Lösningen var puzzel, en sådan bra aktivitet, det blev jag på bättre humör av, dock fastnade jag lite för länge framför det vilket bidrog till att uppgiften inte blev inskickad förän vid tio.. Lite för sent för att kunna ha gjort ett bra jobb skulle jag tro men det märks väl med tiden ;)

Nu ska jag:

  • Ta en macka (glömde äta kvällsmat, ja ni läste rätt, kan jag ens glömma mat?)
  • Borsta tänderna ( antar att det måste göras..)
  • Lägga i rena lakarn i sängen, kan ju inte gå och lägga mig annars..
  • Soova många sköna timmar (sovmorgon imorn!!)

Spännande! God natt kära vänner, syns en annan dag ;)


Mat eller musik?

Kom ganska långt med uppgiften förut sen tog vi en sväng till jernudda och nu är vi hemma igen eller jag i alla fall. Fredrik fick rycka ut för fjärde gången den här helgen. Borde egentligen göra klart uppgiften nu, den ska lämnas in idag men känner min inte riktigt i rätt sinnesstämning om man nu kan säga så.. Funderar på att tröstäta något? Vet inte vad, men något kan man väl alltid hitta? En clementin kanske får duga men i alla fall, bara för att! Sätter på lite glad musik så får vi ser om det blir bättre så..


En extra timma

Kunde inte varit en bättre dag än denna att ställa tillbaka klockan på, kände att jag behövde den timman med sömn men även mycket tid till plugg idag.. Så jag antar att det bara är att sätta igång så jag kan lämna in skiten sen och ha lite söndagsmys!


Härlig dag

Ligger och kollar på polisskolan efter en heldag i Linköping, 24 mil på vägen och några kronor fattigare. Helt klart en trevlig dag med min fina vän! Väl hemma blev det mat och mys framför så mycket bättre. Fler sånna här dagar åt folket!

Nu blir det snar sängen, är skapligt trött!

Linköping

Sitter och äter frukost och laddar inför en heldag i Linköping med Cornelia. Shopping står på schemat så jag tror det blir en toppen dag!

Maten är klar!

Har fixat allt med maten, bara att lägga ihop det och sen in i ugnen, problemet är bara att Fredrik fick åka iväg vid sju eftersom han har jour denna helg och nu sitter jag och vätar på att vi ska kunna äta min tacogratäng men han är fortfarande inte klar, lite surt. Blir väl kvällsmat vi 22 eller ännu senare idag..

Imorgon blir det nog en tur till Linköping med cornelia, trevligt! :)

Tyckte jag var värd ett avslappnande bad efter en dag som denna!


Körd!

Känns inte speciellt bra att ha suttit framför dumburken i 7 timmar och skrivit något som man vet kommer misslyckas, inte nog med att jag har svarat dåligt så inser jag 7 min innan forumet för inlämning stänger att man ska skriva en sammanfattning på varje fråga för att bli godkänd,. Totalt körd är jag!

Ska försöka glömma det nu och äta lite mat och ta en lång dusch eller kanske till och med ett bad! Det är nog vad jag behöver.  Sen är det ju bara en uppgift till som ska in denna vecka.. yeey.

Skit!

Över en och en halv timma har gått på hemtentan och jag kommer typ ingenstans.. Kommer går åt skogen!


Snart slut på veckan

Hemma efter den näst sista dagen på denna examinationsvecka för denna kurs. Två litteraturseminarium gjorda och imorgon är det hemtenta på hela kursen, heja mej, det kommer gå utför..

Kom hem vid sex men har i alla fall hunnit städa lite och plocka fram det som behövs inför morgondagens tenta. Funderar på om jag skulle ta en sväng till affären nu med, måste ju handla och om jag väntar till imorn så kommer det vara så himla mycket folk, skönare att gå när det är lugnt och fint! Ska bara se klart halv 8 hos mig sen tar jag cykeln bort till w för storhandling på cykel som vanligt ;) haha. Jag börjar lära mig det där nu!

Dagens goda gärning! Vi flyttade en igelkott från vägen och la den i gräset. Lite snurrig blev den nog men bättre än påkörd!


Klockan är halv 8 och det är mat hos mig framför riktiga halv 8 hos mig ;)


På väg till skolan

På väg till Kalmar igen, inte så långt kvar. Har sovit typ hela vägen, vad hände med det där att läsa? Får väl sätta mig en stund när jag kommer fram antar jag ;) Hann i alla fall med en morgonpromenad innan jag åkte vilket var skönt, men inte blev jag piggare för det (!)

Aj?

Har krypit ner i sängen nu efter en ganska lugn kväll med mormor på besök. Har inte fått mycket gjort men som tur var hann jag läsa lite på bibblan och en stund på tåget innan jag somnade ;) Hehe. Grunnar lite över ett sår jag fick på benet idag, slog i det i trampan på cykeln och det gör fortfarande ont. Förstår inte att ett ganska livet skrapsår kan göra så ont ? Visst det är inga extrema smärtor precis, det finns ju många som har det mycket värre men ändå? Det är ju så litet..

Min vanliga tur

Som vanligt slutar vi så passande till tågtiderna eller inte. Slutade 5 min efter att tåget gått så nu blir det att spendera tiden på bibblan och försöka göra lite nytta. Kan ju hoppas på att jag lyckas i alla fall ;)

på väg

En halvtimma kvar till Kalmar och det sitter några skummisar i min vagn. heja! Blir i alla fall lunch med finaste Jannie när jag kommer fram :)

Onödigt tidigt..

Satte klockan lite väl tidigt idag, tur var kanske det för någon minut efter att den ringt ringde telefonen då en förskola undrade om jag kunde jobba idag, hade ju varit helt död när jag svarade annars. Känns dock lite surt att behöva tacka nej till sitt första erbjudande som vikare men jag ska ju till skolan så jag hoppas hon förstod det även att jag inte var helt vaken ;) Bara hoppas på att de ringer någon mer gång!

Nu är det snart dags att åka iväg till stationen och kalmar för första lektionen på en månad men först ett stopp vid bankomaten, smart som jag är glömde jag köpa tågkort igår och eftersom det är värdelösa öppetider på stationen nu för tiden så får jag ta med mig kontanter och köpa resekortet på tåget istället, inte alls lika smidigt.. Så får det bli, hoppas på en bra dag i kääälmaa..

Tackar

Lite glad blir man ju när man får sånna här kommentarer ;)



Dock har jag ju haft den här designen allt för länge men visst är jag nöjd med den.!


Har inte blivit speciellt mycket pluggande idag men lite har jag i alla fall läst och fått en ganska bra bild av boken, är ju en dag imorgon också även om det är skola då.. Har gjort lite fint här hemma ikväll med, har hängt upp en tavla, fixat med lite ljus, bytt dukar, bytt plats på lite krukor och sådär, känns skönt med lite höstfint nu.!

Har försökt.

Har försökt plugga hela dagen. Gissa själva hur det gått ..

Höstmys med min fina pumpa jag gjorde idag.


Varför..

.. kan man aldrig börja plugga i tid? Nu sitter jag här på söndagskvällen och försöker få något gjort tills skolan börjar igen på tisdag och hur går det då? Nja inte speciellt bra om jag får säga det själv.. Ta dig i kragen elin!!


Höstfint på fruktfatet


Trött som få

Är väldigt nedsjunken i soffan just nu, tött efter elva timmar på jobbet. Har varit en ganska långdragen dag men nu är den ju över så snart blir det sängen och sova många sköna timmar. Imorgon blir det att köra järnet med pluggandet, behövs verkligen!

Dagens lunch på jobbet idag ;) fin fint!


Ni vet vart jag finns..

Väckarklockan har ringt och jag ligger och drar mig i sängen, vill inte gå upp vill bara hålla om min älskling och somna om. Men så är inte fallet måste snart gå upp för jag lovade att jag skulle jobba 10-21 idag, heja vilket roligt pass hela dagen försvinner ju. Hoppas på att tiden går fort bara så överlever jag nog ;) nu blir det upp och hoppa, dusch och en god frukost. Så nu vet ni vart ni hittar mig idag..

Gör om det du ;)


Eld i baken..

Har hunnit med min sista dag på praktiken (snyft), handlat, bakat kakor och skrivit ett jäkligt långt blogginlägg på skolbloggen idag.. Nu börjar jag få lite eld i baken för vi ska snart åka på kalas för att fira svärfar och jag måste duscha och fixa innan också, sen ska ju kakorna packas och tas med.. Heja heja, marsch in i duschen!!!

Kvällsjobb

Blev lite oväntat några timmar i kassan på W ikväll då det behövdes hjälp direkt, gick ju faktiskt ganska bra, har ju trots allt bara suttit två gånger innan så jag är nöjd :) Har haft lite kvällsmys framför tvn med älsklingen nu men finns ju inget vettigt på tvn vilket tyder på en tidig kväll, börjar vid sex imorn så det går nog åt! heja!

Näst sista dagen.

Hemma efter min näst sista dag på praktiken, det har varit en rolig dag med barn fyllda av idéer, känns sorgligt att det bara är en dag kvar. Men skönt är det att jag får komma tillbaka sen igen. ikväll blir det att städa och plugga, hoppas på att få lite gjort!

Produktiv kväll!

Klarade mig utan att få regn på mig på vägen hem nu med, härligt! :) Har nu suttit och skrivit en uppgift nu ett tag, den är inte riktigt klar men har kommit en bra bit på vägen. Nu blir det matlagning, något med fisk är tanken, antingen kokt fisk och äggsås eller fiskgratäng, vi får se vad älsklingen är sugen på.

Efter maten blir det en sväng till Albäckskolan (!) har inte varit där på evigheter men nu ska jag dit med min handledare på ett matte-café så det kan nog bli lärorikt, det hoppas jag i allla fall det blir!

Det regnar!

Är hemma och äter nu efter att ha spenderat förmiddagen ute i världens regnoväder! Men skönt att barnen får springa av sig så blir det lite lugnare sedan :) Hade tur med vädret när jag cyklade hem och slapp regnet, hoppas bara det går lika bra när jag ska tillbaka sedan..

Det går väl sådär

Ja med det där att läsa går ju sådär.. Har fått lite annat gjort men läsandet går det inget vidare med, böckerna är inte speciellt lockande så har svårt att hitta motivationen. Blir nog en liten stunds tv tittande till sen sängen tidigt ikväll. Går åt när man inte är kry.

Kan vara världens godaste glass! Och med en laktostablett så kan jag också äta den ;)


Tiden går fort...

Dagen på jobbet är klar för några timmar sedan och jag har hunnit med att få lite ordning här hemma :) Nu hade jag tänkt att läsa lite och göra annat som behöver fixas inför att skolan börjar igen på måndag. Tänk att fyra veckors praktik snart har gått, tiden går så himla fort!

God natt!

Blev en sen dag idag, hemma vid halv sju.. Måndagstaco med min finis och sen bara päs framför tvn, behövdes efter en dag som halvsjuk på en förskola ;)  Har precis värmt upp mig i en lång dusch med radion på högsta volym. Inte mycket mer att säga, inte så spännande.. Nu väntar sängen, börjar vid sex imorn!

Trött

Tog mig i kragen och gick till jobbet idag. Borde nog stannat hemma hemma med tanke på att jag inte är så pigg! men men. Känns mindre kul att jag ska vara här till halv 7 ikväll men det ska nog gå det med!

Soffpotatis

Ligger i soffan, äter vindruvor och ser på norska let's dance eller ska vi danse som det heter där (måste ju säga att det svenska är bättre, men jag ville se hur de gick för anna anka, tack och lov var hon inte speciellt bra!).. Har spenderat större delen av dagen i denna soffa (som jag är så glad att vi köpte!) har inte orkat göra så mycket mer.. Känner mig dock lite bättre än i morse så hoppas på att jag kan gå till praktiken imorn! Har även i soffliggande position fått lite gjort, har kollat i massa böcker och skrivit ner en del idéer till mitt projekt som jag ska ha nästa vfu period så hoppas det kan bli något vettigt av det.. Nu blir det fortsatt vila resten av kvällen och hoppas på att må bättre imorgon!

Vaknade med en gräslig..

Åh så härligt, vaknade med en gräslig förkylning imorse.. Inte vad jag behövde nu om man säger så, hoppas bara det värsta går över idag så jag kan gå till praktiken imorgon.. Hade i alla fall tänkt fixa med massa skolsaker idag, läsa, göra mindemap med olika idéer till projekt och lite annat så hoppas på att få lite gjort i alla fall..

Godaste kvällsfikat, pepparkakor och mjölk!


Härliga lördag

Hemma efter en eftermiddag hos svärisarna och så har vi haft besök av svåger och svägerska som vi fick en fin blomma av, en försenad inflyttningspressent :) Har även hunnit med lite plugg, tvätt och kvalitetstid med min finis som jag knappt har sett på hela veckan! Kvällen spenderas framför tvn med tända ljus och mys :)

Helg

Lägenheten är ren och fin, älsklingen har gått iväg till sin personalfest och jag inleder helgen ensam. Dagen har varit bra, har dock inte varit så mycket i barngruppen då det först var handledarsamtal, sedan veckomöte och så gick jag tidigare för ett möte med rektorn för "inskrivning" till bemanningslistan.. Blev bara en stund vid och efter lunchen med barnen men det är lärorikt även en dag som denna! :)

Tror det blir en sväng hem till mor och far ikväll när jag ändå är ensam, det skadar ju inte att besöka dom lite också.. Skönt med helg nu i alla fall!

Sent för städning..?

Det gick ju inte speciellt bra det där med utbilningarna på jobbet, axfoods hemsida låg nere så det blev inget gjort där inte.. Handlade i alla fall och har förberett inför morgondagens handledarsamtal som vi har en gång i vecka vilket betyder att det viktigaste är gjort i alla fall :) Tänkte jag skulle damma och kanske städa toan nu såhär när klockan närmar sig elva, klokt elin! Men om jag gör det nu så blir det ju inte så mycket kvar till imorn..


Blev glad när jag kollade schemat inför morgondagen förut, trodde jag skulle börja vid sjusnåret inorn också men jag börjar ju vid nio, så himla skönt! Sen mitt på dagen blir det lite info om barnomsorgens bemanning som jag nu är med i, det känns bra det här! :)

Mycket att stå i..

Hade en kort dag idag men inte får man mer gjort för det? Typiskt mig! Har i alla fall bloggat på skolans blogg nu så skönt att det är fixat sen finns det ju en hel del till som behöver fixas. Ska gå och tända lite här, är ju mörkt i hela lägenheten ;) Sen bort mot Willys för att fixa några utbildningar och handla så klart.. Ja sen får vi se hur mycket jag hinner med när jag kommer hem men vore ju skönt om jag hann börja städa i alla fall! Härlig dag!

Trötter

Det är en trött tjej som sitter i soffan och ser på favoriten Grey's just nu.. Har haft mamma här i några timmar, trevligt med lite sällskap när älskling jobbar.. Dagen på förskolan var kalas men jag är trött nu, var en heldag ute i skogen med både fruktstund och lunch! Sen blev det lite förberedande inför min första samling som jag ska ha med barnen imorn, spännande!

Nu blir det sängen så man orkar med morgondagen! ;)

Vaknar till doften av rosor..

Sitter i den ljuvliga doften av rosorna som jag fick av älskling igår och äter frukost.  Luktar så gott! Idag spenderar vi större delen av dagen i skogen, härligt!

Det behöver inte vara så mycket...

Har haft en relativt lugn kväll, fixat lite mat, handlat och sådär.. Har även fixat älsklings present så jag hoppas han blir nöjd :) Vi tar det inte sådär jättehårt på det där med årsdag och sådär men något extra tycker jag allt att man ska unna sig som piggar upp vardagen. Jag blev ju jätteglad för de superfina blommorna och godiset, det behöver liksom inte vara mycket mer för min del <3

Nu ska jag göra mig iordning för sängen och ladda inför en heldag med barnen i skogen imorn :) Härligt! Men först vänta på en godnatt puss av min söt som snart kommer hem!

Kan man bli annat än glad när man möts av dessa underbara rosor, godis och ljus <3

l

Tre år med min underbara Fredrik idag! Älskar dig!


Kväll

Jobbet gick bra ikväll, kan ju inte gå annat när man har så bra och roliga arbetskamrater! Bytte plats med cenita några timmar så hon fick min namnskylt och fick vara på golvet och jag hennes och satt i kassan, haha! Roligt ha vi ju i alla fall! :) Härligt!

Nu sitter jag och smaskar på mannagrynsgröt framför tvn men snart blir det sängen och ladda upp för en fin dag! En betydelsefull dag <3

Från det ena till det andra

Har varit hemma en halvtimma nu efter en bra dag på praktiken, det blir bara bättre med tiden! :) Har precis ätit lite och nu är det lite lugnt innan det bär av mot willys för att jobba kvällen,.. Inte speciellt sugen på det just nu, vill bara krypa ner i soffan och glo på tv hela kvällen men nu är det jobb som gäller så får pigga upp mig lite och sen gå dit om en kvart eller något ;)

söndag

Sitter hos mormor och fikar med henne och mormor. ;) Ätit mina goda bullar !

Dags för mat!

Har gjort lite nytta nu på  förmiddagen men nu är det nog dags att sätta igång med maten, det kurrar som bara den i magen! :) Dagens lunch blir spagetti med köttfärssås, var länge sedan så det ska bli gott!

Foto

Delar av dagen har spenderats med Emma och Cornelia i parken där det blev många kort tagna.. Riktigt roligt måste jag säga och Emma var jätteduktig! Hon ville ha fler "modeller" så om någon vill, prata med henne :)
Ett smakprov på en bild som jag tyckte blev väldigt bra.. Hon har lagt ut några till på sin blogg så kika här.
Har även hunnit med en sväng till Jernudda och ikväll blir det hemmagjord pizza och film eller pussel :) Mysigt!

Blev precis av med

min Fredrik som fick åka till jobbet då han har jour. Nu när jag ändå är vaken tror jag att jag går upp och sedan äter jag frukost framför tvn. Så skönt att ha lite sovmorgon och kunna göra vad man känner för på morgonen. Om några timmar blir det lite fotograferande med Emma och Cornelia, roligt! :)

Kvällen

Hemkommen från jobbet för två timmar sedan och kvällen gick bra, larmandet var helt problemfritt för en gång skull! Bara väldigt trött/ont i fötterna och benen.. Men det är ju att man inte är van att gå i arbetsskor längre ;)

Blev räkor när jag kom hem och nu ser fredrik på film och jag bara päser bredvid... Haha. Snart dags att sova tror jag, det drar i ögonlocken..

skön fredag!

Hemma efter en toppendag på praktiken. trivs som fisken i vattnet! Skönt fredagspass må jag säga kvart i 7 till halv 12, det gillas! Nu ska jag fixa lite mat och det lutar mot Pannkakor! Mums! Däremot blir det ett kvällspass på w som Börjar vid 16 men det ska nog gå bra :):)

Från bra till skit!

Dagen har gått från väldigt bra till katastrof.. Hade det fint på praktiken men precis när jag åkt därifrån och ska hem så kommer det världens skyfall vilket inte är speciellt roligt att cykla i.. Genomblöt när jag kom hem!! När städningen var klar och vi skulle åka iväg slängde jag soporna och slår i tummen så in i..... den mår inte jättebra nu kan man väl säga.. Och sen när jag åker och handlar och ska parkera blir jag stressad av alla bilar och tänker inte på att vår bil är så låg där fram/att trotoaren är så hög och skrapar kofångaren.. Helvete!!!!!  Vill bara gå och lägga mig! :(

Fick fina saker av jasse i inflyttningspresent ;)


Bästa!

Ikväll är det premiär för Grey's Anatomy och det firar jag med att bjuda in mina finisar cornelia och jasse. Blir lite fika framför den bästa serien, och så härligt att den börjar igen så man har något vettigt att följa på tvn ;)

Blev visst bara jasse och jag men det blir bra det med! :)

Pigg?

Puh! Idag var det segt att gå upp, hade gärna legat kvar i sängen och sovit några timmar till! Börjar helgen ge sina spår? Nu är jag i alla fall uppe och äter frukost, snart dags att åka :)

Kanelbullens dag!

Har sysselsatt mig att baka ikväll och såklart blev det kanelbullar! Kom igång lite sent så var inte sådär jättelänge sedan jag blev klar.. Lite synd dock att min matbetedare som knådade degen inte var så frisk trots att den är ny, det luktade bränt och rök lite efter en stund så jag fick knåda mycket för hand, inte så smidigt med goda blev de ju i alla fall.. Till skillnad mot mjölken jag drack till bullarna, laktosfri mjölk brukar ju inte vara så god men jag har vant mig ganska bra, men den här var fan det vidirigaste jag druckit, usch!!
Men bullarna var ju goda!
Smaskens!!

Tisdag

Blev en tidig dag idag med några extra jäspningar men nu är jag hemma. Sitter i solen på balkongen äter äpple och bara njuter :) fin tisdag det!

Morgonpigg?

Är väl lagom glad över att klockan står på 05 imorgon men det blir nog bra det med! god natt!

Beroende efter en dag?

Jag har ett tag varit avundssjuk på alla som kan ha wordfued på sin mobil men nu kom vi på att jag kan spela på fredriks ipad så nu kan jag ju spela när jag är hemma och fredrik inte använder den :) Bättre än inget och ja man blir lite halvt beroende för man vill ju komma på så bra ord som möjligt!

Lunch

Förmiddagen gjord och lunchen intagen (proppmätt) nu är det snart dags att åka tillbaka för att vara där till halv 5 :) Blir nog toppen!

Måndag morgon

Då var det måndag morgon igen, sitter och äter frukost och ska snart åka till förskolan :) Känns som om det kan bli en bra dag det här, förutom att det är mulet och tråkigt väder ute.

Hälsa på dag...

Har haft en riktigt bra ledig dag/helg idag! Har hunnit med en sväng ut till Lisa för klippning av lugg och lite prat, fortsatte sedan hem till mor och far där det var full fart i trädgården med massa folk och alle och pappa som klippte träden.. Hem och gjorde chili con carne, åh det var ju så länge sedan och så gott det är!! :) Var även en sväng hos fredriks föräldrar så det har varit en riktig hälsa på dag.

Kanske skulle fixa något att äta nu och ladda upp för de kommande veckan!

Härlig lördagskväll!

Har haft en helt okej dag på jobbet, tiden gick lite långsamt ett tag men man har ju så häliga jobbarkomisar som livar upp stämningen, ni är fina ni! :) Eftersom kvällen var relativt lugn så tyckte sofie och cenita att jag skulle testa kassan och varför inte, alltid kul att lära sig nytt! Så jag satt där en 30-40 minuter eller något, kul att få testa den delen av butiken också, jag har ju trots allt jobbat på willys i 4 år nu (sommrar, helger m.m.) så jag tyckte det var på tiden ;)

Sitter och knaprar chips och ser på partaj som faktiskt var jäkligt roligt, härlig lördagkväll!

Trött lördag

Blev en lång dag igår med mycket jobb så var skapligt trött när jag kom hem.. Älskling hade gjort mat när jag kom hem och så såg vi på en film sen med och jag kämpade igenom mig nästan hela filmen men somnade när det var tio minuter kvar, bra gjort för att vara mig för jag brukar somna efter halva filmen ;)

Blev inte så glad när jag vaknade idag och såg att min cykel var flyttad från cykelstället med tak, det har kommit fler cyklar som står där och nu har en tagit min plats :( Blev lite sur faktiskt men ska ta ett löst lås också nu och låsa fast den i cykelstället, så får det bli!
Snart bär det av mot W för jobb tills nio ikväll, inte speciellt sugen på det när det är fint väder och jag knappt inte sett min man något alls denna vecka men får tänka på pengarna..

RSS 2.0